BioAlgarb

Salutacions a tots.
Hem creat aquest blog amb la intenció de facilitar-los informació sobre les nostres investigacions relacionades amb el canvi climàtic i tot el que afecta el medi ambient, per això farem enquestes, entrevistes, un Panell verd, que mantindrem actualitzat perquè puguin veure i fer comentaris.


Alumnes Diversificació IES Algarb 2013/2014


domingo, 9 de enero de 2011

Les deu millors notícies per al medi ambient el 2010 segons Greenpeace són:

1.- El Govern espanyol ha donat suport a la Cimera del Clima de Cancún una reducció de les emissions europees de CO2 del 30%. I les energies renovables han suposat aquest any el 36% de la generació elèctrica i han aconseguit, en alguns moments, el 65%. 
2.- Cessament dels abocaments de Fertiberia a les maresmes del Negre a Huelva, després de més de 40 anys d'activitat contaminant.
3.- L'1 d'agost va entrar en vigor el Tractat contra les Bombes de Dispersió. 
4.- El Govern Balear va fer públic el seu suport a la creació d'un Santuari Balear per la tonyina, una espècie pròxima al col lapse a causa de la sobrepesca. També s'ha reconegut la importància de la pesca tradicional a la reforma de la Política Pesquera Comuna  
5.- Al mateix temps que la superfície conreada amb transgènics comercials s'ha reduït per segon any consecutiu (un 11% respecte al 2009 i un 14,6% respecte a 2008), la majoria dels ciutadans europeus s'oposen als aliments transgènics, segons l'Eurobaròmetre. Greenpeace i Avaaz han lliurat a la Comissió Europea un milió de signatures com a prova.  
6.- S'ha produït una disminució sense precedents en les emissions emeses pels cotxes adquirits aquest any al mercat europeu: un 5% menys que l'any anterior.  
7.- El projecte per ubicar un cementiri nuclear ha aconseguit un ampli rebuig social, territorial i institucional.
8 .- La justícia ha seguit avalant les tesis ecologistes en el cas de l'hotel il.legal del Algarrobico. 
9.- Grans empreses multinacionals com Nestlé han cancel.lat les seves compres d'oli de palma i paper procedents de la destrucció de les selves indonèsies. A Espanya, els incendis forestals obtenen aquest any la millor dada des que es tenen registres (44.000 hectàrees). 
10 .- Al març de 2011 els biberons a Europa deixaran de contenir Bisfenol A, una substància amb greus riscos per la salut.

1 comentario: